Uitzending zondag 23 september 2012

20:00 tot 01:00

Co Live! [NTR]

In deze uitzending

Keuzeconcerten Co Live! 30 september

Houd je van de piano? Dan hebben we voor aankomende zondag drie keuzeconcerten vanaf een geweldig festival, namelijk het Kansi Auki - Piano Jazz Festival 19 nov. 2011. Dit Festival vindt elk jaar plaats in Finland, welteverstaan in het Music Theatre in Helsinki, waar pianisten stuk voor stuk een bijzonder concert geven. De eerste twee concerten waar je op kunt stemmen zijn gegeven door de Finse pianist Iiro Rantala. Het eerste is een soloconcert, in het tweede concert speelt hij met percussionist Jonatan Sarikoski. Iiro Rantala studeerde piano aan de jazzafdeling van de Silbelius Academy en klassiek piano aan the Manhattan School of Music. Ook had hij zijn eigen jazz trio, genaamd Trio Töykeät dat in 2008 uit elkaar ging. Het derde keuzeconcert is van de Duitse pianist Michael Wollny. Ook hij heeft zijn eigen trio, het [em] trio. Hij bracht meerdere cd's uit en als je op hem stemt kun je zondagavond ook een concert van hem horen! Beluister hieronder de fragmenten en breng je stem uit op het optreden van jouw keuze. Het concert met de meeste stemmen hoor je komende zondag tussen 24:00 en 01:00 bij Co Live!

[polldaddy poll=6562375]  

Terugblik Kelly Joe Phelps 23 september

Afgelopen zondag was Kelly Joe Phelps bij ons te gast om over zijn nieuwe cd 'Brother, Sinner & The Whale' te komen praten. Van dit nieuwe album speelde hij bij ons drie nummers: 'Hard time they never go away', 'Goodbye to sorrow' & 'Pilgrim's Reach.' Het was prachtig! De sessie en het interview kun je hieronder terugluisteren. Deze week speelt hij nog in heel Nederland, kaarten kun je nog kopen! 27/9 Transvaria in Den Haag 28/9 Muziekpodium in Bakkeveen 29/9 In The Woods in de Lage Vuursche 30/9 Paradiso in Amsterdam Kelly Joe Phelps

Kelly Joe Phelps 23 september

Kelly Joe Phelps

Keuzeconcerten Co Live! 23 september

Elke zondag hebben we rond de klok van twaalf onze vaste rubriek van keuzeconcerten, waar jij bepaalt welk concert Co draait! Deze week heb je de keus uit de Noorse jazzmuzikant, pianist, componist en producer Bugge Wesseltoft, die furore maakt binnen de vernieuwende Noorse jazzscene. Daarnaast kun je kiezen uit pianist Florian Weber Trio, die zowel actief is in de jazz als de klassieke muziek waarbij hij de grenzen tussen deze twee genres probeert te vervagen. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor het concert van de 85-jarige saxofonist Lou Donaldson Quartet. Lou Donaldson heeft zijn sporen in de jazz al duidelijk verdiend, hij speelde met grote namen als Thelonious Monk, Horace Silver en Art Blakey. Bugge Wesseltoft speelde op het Kansi Auiki Jazz Piano Festival 2011, Florian Weber Trio en Lou Donaldson Quartet op het Inntöne Jazz Festival 2012. Beluister hieronder de fragmenten en breng je stem uit op het optreden van jouw keuze. Het concert met de meeste stemmen hoor je komende zondag tussen 24:00 en 01:00 bij Co Live!

[polldaddy poll=6546076]

Zondag 23 september in Co Live!

Aankomende zondag is de Amerikaanse slide gitarist Kelly Joe Phelps   te gast in  de  studio.  Hij zal een aantal stukken van zijn nieuwe album "Brother Sinner and the Whale" spelen. Kelly Joe Phelps is al bijna twintig jaar actief in de jazz- en bluesscene van Amerika en heeft inmiddels 10 albums op zijn naam staan. Vanaf 21 septemberis Kelly Joe Phelps in Nederland voor een aantal concerten. Op vrijdag 30 september is ie te bewonderen in Paradiso. Ook komen twee bariton saxofonisten langs : Jan Menu en Niels Bijl.  Co de Kloet praat met de heren over de eerste editie van het Baritone Saxophone Festival dat 6 en 7 oktober plaats zal vinden  in Durgerdam en over de nieuwe serie van het jazztrio  Dig d'Diz, bestaande uit  Jan Menu, Maarten van der Grinten en Jan Voogd.   [caption id="attachment_1726" align="aligncenter" width="300" caption="DIG d'DIZ"][/caption]   Verder laten we een gedeelte horen van een schitterend concert van Cor Bakker en de Amerikaanse sopraan Claron McFadden  (opgenomen op woensdag 12 september in het Bethaniënklooster in Amsterdam)  , ook hebben we in de serie CIA (Co's Interview Archief) een mooie opname van Fo Deuk Revue, feat. David Murray en  in het vijfde uur laten we het winnende keuzeconcert horen.  Deze week kun je kiezen uit Bugge Wesseltoft of Florian Weber Trio of Lou Donaldson Quartet. Beluister  de fragmenten op onze site en breng je stem uit op het optreden van jouw keuze.

BIO: CO DE KLOET

Co de Kloet (1959) is muziekproducer, presentator, musicus en componist. Hij werkt voor de NPS, voornamelijk voor Radio 6, Radio 4 en produceert de cd series 'NPS Maakt Jazz' en 'NPS Maakt Klassiek.'

Audio