Uitzending zaterdag 29 april 2017

19:00 tot 21:00

Co Live! [NTR]

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interviews met musici over recente projecten. Presentatie: Co de Kloet.

In deze uitzending

Pianist Michiel Scheen te gast in de studio

Dit voorjaar verschijnen er twee nieuwe releases met pianist Michiel Scheen. Met het Blue Lines Sextet en met het Jan Nijdam Kwartet. Tijd om de talentvolle pianist eens aan de tand te voelen. En we laten natuurlijk veel muziek horen van deze prachtige nieuwe cd's.

Nieuw festival: Mondriaan Jazz

Afgelopen december was de laatste keer dat het State X New Forms Festival plaatsvond in het Paard van Troje in Den Haag. Maar de Haagse jazz liefhebbers hoeven niet te treuren, want State X programmeur Mike Bindraban komt dit jaar op 14 oktober met een nieuw festival: Mondriaan Jazz. Co belt met Mike over het festival en de nu al mooie line up.

Bijzondere live plaat Jimi Hendrix

Vanavond in Co Live aandacht voor bijzonder vinyl, dat uitkwam op Record Store Day. De plaat bevat opnames van een concert dat Jimi Hendrix gaf samen met Curtis Knight en zijn band. Het concert vond plaats op 26 december 1965 en Hendrix als beginnend solo artiest horen.

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

Audio