lowlands 2011

Muziek is niet het enige dat telt bij Trippple Nippples

Het optreden van de groep rond de twee extraverte Japanse frontvrouwen charmeert en doet verbijsteren.
Er gaat al een tijdje een buzz rond over Tripple Nipples, die inmiddels underground helden zouden zijn in de Japanse electro-scene. De aandacht gaat vooral uit naar de twee zangeressen die qua extravagante kledingstijl vergeleken worden met Lady Gaga. Trippple Nippples is dan ook een zogenaamd totaalconcept van muziek, beeld en attitude. Voor aanvang is de X-Ray al goed gevuld.

CONCERT

Trippple Nippples, Lowlands X-Ray, 19 augustus 2011door Pieter van Hoogdalem

MUZIEK

Electro-dance met veelal een thrash punk randje. De sounds zijn lo-fi, eigenlijk al zo uitgekauwd dat het hilarisch wordt, met houterige, vierkante breaks.

PLUS

De outifts van de bandleden doen aanvankelijk vermoeden dat je in een avant-gardistische modeshow bent beland, totdat de muziek begint. De zangeressen gaan er vanaf het begin vol in en gedurende het concert zijn in de zaal evenveel verbijsterde als gecharmeerde gezichten te zien. Bij Trippple Nippples zijn video en podiumverschijning net zo belangrijk als de muziek die gespeeld wordt. De nummers worden begeleid door videoprojecties met fragmenten van manga, Spongebob en andere cartoons, Supermario, filmclips en bewerkte live beelden van publiek en podium. Een 30 seconden durend thrash punk electro nummer dat op hoog tempo gespeeld wordt en waarbij de zangeressen de teksten uitspuwen vat deze act misschien wel het beste samen. Het gaat vooral om de energie in combinatie met de visuele georkestreerde chaos op het podium en de projectieschermen. Wanneer beide zangeressen na elkaar het publiek induiken voor een stagedive, breekt men de tent bijna af uit enthousiasme en opwinding.

MIN

Trippple Nippples moet je niet alleen als audio tot je nemen. De muziek alleen stelt niet veel voor en is bepaald niet origineel. Het visuele aspect is net zo belangrijk, net als de energie die vrijkomt bij hun moeilijk te plaatsen optredens.

CONCLUSIE

Dertig minuten optreden terwijl er drie kwartier in de planning stond is ietwat teleurstellend. Aan de andere kant is het meer dan genoeg om de zaal achter te laten in een ietwat merkwaardige, opgewekte roes. Benieuwd of een volgende tournee iets nieuws gaat toevoegen aan deze experience.

CIJFER:

6,5