lowlands 2011

Geil Chromeo glijdt door de Bravo

Continue climax van electrofunkduo

De lichtgevende vrouwenbenen onder de synthesizers en de strakke witte broek van zanger Dave 1 zeggen alles al: Chromeo ademt seks. Dankzij de gelikte electrofunk ontploft er een hormonenbom in de Bravo.

CONCERT

Chromeo, Lowlands Bravo, vrijdag 19 augustus 2011Door Timo Pisart (3Voor12)

MUZIEK

James Brown wist het, Prince wist het en de heren van het duo Chromeo weten het. Funk gaat maar over één ding, en dat is seks. Zanger/gitarist Dave 1 en vocoder/synthesizer-held P-Thugg zijn inmiddels toe aan hun derde langspeler, en in de loop der jaren werd hun electrofunk alleen maar gladder, gelikter en geiler.

PLUS

De set bestaat louter uit hoogtepunten, met als uitschieters de bombastische opener 'I'm Not Contagious', 'Hot Mess', 'You're So Gangsta' en 'Night By Night' - dat met een galopperend ritme, overstuurde gitaren en typische zanglijnen eigenlijk wel wat aan 'Eye Of The Tiger' doet denken. P-Thugg hanteert de vocoder zoals die ooit bedoeld is, gooit er net zo gemakkelijk een slicke synthesizersolo doorheen en speelt tussendoor een funky mopje basgitaar. Dave 1 zingt zuiver en zielvol. Stuk voor stuk zijn de nummers simpel maar uiterst doeltreffend: stil blijven staan is onmogelijk.

MIN

Laten we wel wezen, eigenlijk doen de beide heren vrijwel niets. Zeker negentig procent van de muziek komt uit een laptop, Dave 1 raakt zijn gitaar amper aan en voor zulke funky muziek bewegen P-Thugg en Dave 1 wel verdacht weinig. Ook is het repertoire van Chromeo zo plat als een dubbeltje en de teksten zitten boordevol clichés.

CONCLUSIE

Iedere vorm van kritiek wuift Chromeo achteloos weg in 'Night By Night': 'Don't be so dramatic.' Wie in de Bravo niet aan zijn trekken is gekomen, heeft zijn libido vanochtend al verloren door een hardnekkige kater van de 24-uurstent.

CIJFER:

7,5