lowlands 2011

Stephen Marley rookt geen sigaretten

De grote Bob & Stephen Marleyshow geeft alles wat van een reggaeconcert verwacht mag worden
Van de elf kinderen van Bob Marley moet Stephen toch wel de meest muzikale zijn. Hij heeft maar liefst vijf Grammy's gewonnen, was deel van Ziggy Marley & The Melody Makers, produceerde meerdere albums van zijn andere broer Damian en is ook nog eens een uitstekend performer onder zijn eigen naam. Zonder enige moeite zet hij met zijn grote Bob & Stephen Marleyshow de Grolsch om tot een vlammend rastafeest.

CONCERT

Stephen Marley, Lowlands Grolsch, zaterdag 20 augustus 2011Door: Christiaan Walraven (3Voor12)

MUZIEK

Nee hoor, geen verrassing uiteraard. Dit is reggae van de bovenste plank.

PLUS

Stephen Marley is een ras(ta)artiest is hart en nieren. Hij heeft een band bij elkaar gezocht van de allerbeste reggaemuzikanten ter wereld en bij de allereerste drumslag schudt Afrika door de Grolsch. Wanneer de achtergrondzangeressen opkomen is de wedstrijd al gelopen. De tent snoept uit de handen van de band en wanneer Stephen zelf zijn entree maakt barst hij uit zijn voegen. Met een aantal bekende nummers van zijn vader, zoals 'Three Little Birds', 'Buffalo Soldier' en 'Redemption Song' geeft hij het publiek precies waar het voor komt. Waarom zou hij ook anders?

MIN

Je zou kunnen zeggen dat het makkelijk scoren is met hits van zijn vader, maar zijn eigen nummers doen er vrijwel niet aan onder. Het nieuwe No Cigarette Smoking (In My Room) doet het ook namelijk ook heel erg goed. Eigenlijk het enige minpuntje in de set is de halve minuut dat een jonge artiest mag meedoen met de show. Het voegt werkelijk niets toe.

CONCLUSIE

Stephen Marley rookt geen sigaretten. Hij rookt alleen het beste wat er in Nederland te krijgen is en biedt het beste dat er op reggaegebied geboden wordt. Het klopt allemaal precies, zonder concessies te doen aan de mate van improvisatie. Het is de droom van iedere reggaeartiest om een show als deze voor een publiek als dat van Lowlands te geven.

CIJFER:

8,5