Uitzending maandag 09 juni 2014

22:00 tot 01:00

Mijke en Co Live! [NTR]

Het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.

In deze uitzending

Postcard: Groeten uit Rio (waar is de jazz?!)

Het WK staat voor de deur, maar wat te doen als je in Brazilië bent en je wilt naast het voetbal ook wat jazz luisteren? We bellen met de muziekwetenschapper, muzikant & jazzclub eigenaar Mike Ryan in Rio en vragen om advies. Naar wie en waar moeten we luisteren?  

Postcard uit Rio

Gast: Bob Wijnen

Bob Wijnen is organist, toetsenist en componist en wel vaker te horen geweest bij radio 6, onder andere met de bands Equinox en Soul Solution. Hij is net naar New York geweest en is bezig met een bijzonder project samen met de gitarist Peter Bernstein. Ze zijn bezig met maken van een cd met de titel NYC Unforeseen.  

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

Audio