Uitzending maandag 10 november 2014

22:00 tot 01:00

Mijke en Co Live! [NTR]

Het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.

In deze uitzending

Na twaalven de gitaarspecial ism De Gitarist

Wekelijkse jazzavonden in TivoliVredenburg

Vanaf 30 januari is er elke week jazz in de foyer van TivoliVredenburg: CloudNights - U Jazz in de Club. Mede georganiseerd door de Utrechtse vereniging U Jazz. Elke vrijdagavond hoor je artiesten uit de lokale, Nederlandse en af en toe ook internationale scene voorbij komen. We spraken Jazzpianist en voorzitter van U Jazz, Paul Maassen.

Wekelijkse jazzavonden in TivoliVredenburg

Een kaartje uit Catalonië: welke jazzartiest is daar HET danwel HOT?

Catalonië was gisteren in het nieuws, maar ook vandaag wordt er nog druk over het referendum gesproken. Wel of niet onafhankelijk? Maar hoe zit het eigenlijk met de muziek. Als de heren en dames na het stemmen zin hebben in goeie jazz of soul, waar moeten ze dan naartoe en wie kunnen ze daar dan tegenkomen? De Frans/Catalaanse trompettist Raynald Colom woont en werkt in Barcelona en hij stuurde een kaartje.

Een kaartje uit Catalonië: welke jazzartiest is daar HET danwel HOT?

Te gast: Felix Schlarmann over jong talent op vierde editie Jazzfest Amsterdam

Zaterdag is de vierde editie van t Jazzfest, in Amsterdam Oost. Een festival waar je muzikanten uit de hele Amsterdamse scene kan zien. Improvisatie, wereldmuziek, er komt muziek van alle windstreken en uit alle hoeken en gaten. Norbert Kögging en Felix Schlarmann, zijn de oprichters, directeuren en programmeurs van het festival. Gisteravond waren zij te gast bij Vrije Geluiden, maar in deze uitzending worden de bandjes belicht die daar niet zijn langsgekomen… En dat is met name het jonge talent. Waaronder Tommy Moustache!

Video - Te gast: Felix Schlarmann over jong talent op vierde editie Jazzfest Amsterdam

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

Audio