Uitzending maandag 08 december 2014

22:00 tot 01:00

Mijke en Co Live! [NTR]

Het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.

In deze uitzending

Tussen 12 en 1 de gitaarspecial met Co

Welke jazzartiest is er HOT in Qatar?

Afgelopen weekend was het WK zwemmen in Qatar. Mocht je daar een jazzclub binnen stappen, wie zou je dan horen?

Welke jazzartiest is er HOT in Qatar?

Bassist Arnold Dooyeweerd leidt al 40 jaar workshop in Bimhuis

Al 40 jaar leidt hij de workshop op dinsdagavond in het Bimhuis in Amsterdam. Bassist Arnold Dooyeweerd. Als je wil leren improviseren is dat de plek waar je moet zijn. Muzikanten als Eric Boeren, Wilbert de Joode, ze kwamen allemaal bij hem. En elke week zit het vol met publiek, want je kan er gewoon bij zijn, ook als je zelf geen instrument bespeelt. Wat is het geheim van het succes van deze workshop?

Video - Bassist Arnold Dooyeweerd leidt al 40 jaar workshop in Bimhuis

Wat maakt een muzikaal duet nou eigenlijk goed?

Alain Clark heeft opnieuw een duet uitgebracht met zijn vader, Dane Clarke: het kerstnummer Going Back for Christmas. Het is niet de eerste keer dat vader en zoon samen de studio indoken; Alain scoorde natuurlijk in 2007 een megahit met het nummer Father and Friend, geschreven en gezongen met zijn vader. Een gouden combinatie lijkt het. Maar wanneer is een duet eigenlijk goed en welke ingrediënten moet t hebben? Muziekjournalist John Oomkes is aan de telefoon.

Wat maakt een muzikaal duet nou eigenlijk goed?

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

Audio