Uitzending vrijdag 02 januari 2015

22:00 tot 01:00

Mijke en Co Live! [NTR]

Het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.

In deze uitzending

Vinyl: Eric Ineke over Gene Krupa met Blue Rhythm Fantasy

Vandaag, precies 75 jaar geleden, nam Gene Krupa het nummer Blue Rhythm Fantasy op. Gene was een van de meest invloedrijke Bigband drummers uit de Verenigde Staten. Hij stond bekend om z’n energieke en hartstochtelijke speelstijl. Jazzdrummer Eric Ineke heeft Blue Rhythm Fantasy ook gehoord...

Vinyl: Eric Ineke over Gene Krupa met Blue Rhythm Fantasy

Te gast: Gitarist Rik Kostelijk over nieuwe CD

Te gast vanavond is gitarist Rik Kostelijk. Zijn cd Compass presenteerde hij pas, en die is in het geheel te beluisteren op de luisterpaal op radio6.nl.

Video - Te gast: Gitarist Rik Kostelijk over nieuwe CD

Amerikaanse fusiongitarist Jeff Golub overleden

Gisteren overleed de Amerikaanse fusiongitarist Jeff Golub. Hij werd maar 59 jaar oud, was al een tijdje ziek, maar speelde tot zijn dood. Hij speelde zeven jaar met Rod Stewart en maakte 11 albums onder eigen naam. Wie heel veel met hem optrad is de bekende toetsenist Jeff Lorber.

Amerikaanse fusiongitarist Jeff Golub overleden

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

Audio