Nieuwspagina

14 en 15 november in Vrije Geluiden

Dit weekend hoor je in Vrije Geluiden een voorproefje op het mooie Le Guess Who? festival en en zondag komen we live vanuit het Bimhuis ivm de honderdste geboortedag van de spraakmakende musicus-medicus-bandleider-arrangeur-componist Boy Edgar.

 

Zaterdag

Frank Jochemsen is afwezig wegens overlijdingen, daarom neemt Aad van Nieuwkerk de honneurs waar. Om half tien een concertopname van een onvermoede combinatie die voor 't eerst samen speelde in Wageningen: Bassist Jasper Somsen met Morris Kliphuis op hoorn & cornet en Christian Pabst op een witleren Fender Rhodes piano. Een grotendeels geïmproviseerd gebeuren waar het 'now’s the time’-gevoel vanaf druipt.
Van half elf tot half twaalf zijn de programmeurs van het bruisende festival 'Le Guess Who?’ te gast. Johan Gijsen en Bob van Heur confronteren ons met de Radio-6-fähige kant van het festival, waar we volgende week live bij zijn.
Voor de nacht nog een nieuw project van jazzfluitist Jeroen Pek: 'Pitch Plot 4’, met bassist James Cammack uit New York, drummer Onno Witte en andermaal de Duitse pianist Christian Pabst.
En na middernacht kun je weer op Wilfried de Jong’s platenkeuze rekenen.

 Zondag

Frank Jochemsen is ter plaatse in het Bimhuis te Amsterdam. Ter viering van de honderdste geboortedag van de spraakmakende musicus-medicus-bandleider-arrangeur-componist Boy Edgar (1915-1980) organiseren het Nederlands Jazz Archief (NJA) en het Bimhuis een bijzonder concert gewijd aan het muzikale erfgoed van deze Nederlandse jazzmusicus. Vanavond zullen onder andere David Kweksilber Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Theo Loevendie en Gerrie van der Klei stukken spelen uit de rijke muzikale nalatenschap van Boy Edgar. Het belooft een dynamisch-chaotisch gebeuren te worden, geheel in de geest van de maestro.
Of Wilfried de Jong daar nog overheen komt gelieve u zelf te beluisteren na twaalven. 

 

Reacties (1)
12 jan 2016 13:55 Jonalyn
What a neat arcleit. I had no inkling.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.