Nieuwspagina

Live-programma’s op NPO Soul & Jazz van onder meer Andrew en Winfried

Vanaf 1 januari gaat NPO Radio 6 verder als NPO Soul & Jazz met non-stop soul en jazzmuziek gedurende de dag en elke avond een live-programma van Andrew Makkinga, Winfried Baijens, Co de Kloet, Tom Klaassen en Edwin Rutten.

De Nederlandse soul- en jazzscene en jong talent blijven een podium houden bij de publieke omroep. NPO Soul & Jazz is op dezelfde manieren als het huidige Radio 6 te beluisteren: via DAB+, de kabel, online en via de app.

Maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 23.00 uur

Soul & Jazz Live (NTR)

Andrew Makkinga neemt de luisteraar mee in de nieuwste ontwikkelingen op soul- & jazzgebied, met veel aandacht voor muziek uit Nederland, Soul & Jazz Talent, het album van de week en dagelijks muzieknieuws in de Music Update. Tussen 22.00 en 23.00 uur elke dag een concert uit het rijke archief van de NTR of een recent opgenomen concert.

Vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur (vanaf 8 januari as.)

Winfrieds Woonkamer (NTR)

Winfried Baijens praat in zijn eigen woonkamer met artiesten, muzikanten en andere muziekliefhebbers en luistert met hen naar de beste soul en jazz die ze kunnen vinden.

Zaterdag en zondag van 19.00 tot 21.00 uur (vanaf 9 januari as.)

Co Live! (NTR)

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Zaterdag van 21 tot 23 uur

Vrije Geluiden (VPRO)

Presentator Tom Klaassen neemt luisteraars mee in de wereld van jazz en houdt jazzliefhebbers op de hoogte van interessante ontwikkelingen in de wereldmuziek. Veel aandacht voor Nederlandse jazz, nieuwe cd’s, liveoptredens en jazzpodia & festivals in ons land.

Zondag van 21.00 tot 23.00 uur

Jazz in the Evening (MAX)

Jazzkenner en -liefhebber Edwin Rutten presenteert elke zondag Jazz in the Evening, de opvolger van MAX’s Jazz in the morning, waarin hij zijn kennis en liefde voor jazz deelt.

 

Lees ook: Radio 6 wordt NPO Soul & Jazz

Reacties (6)
8 jan 2016 15:26 Kristian Kramer
Verandering is soms eng, soms niet nodig, maar soms best oké. Ik mis het oude Radio6 wel, met de presentatoren die altijd zo fijn mijn werkkamer, keuken en koptelefoon binnenkwamen.

Gelukkig is er nog genoeg goede jazz te beluisteren en is Wnfrieds Woonkamer er nog. Zo komen de artiesten ook aan het woord.

Het is nog wel wennen en het wordt niet meer zoals vroeger. Toch ben ik er blij mee!
6 jan 2016 21:27 Stephan
Erg jammer alleen dat Canal Digitaal de zender niet meer uitzend.
5 jan 2016 22:08 Pier
Dag mensen, het zal niet leuk zijn voor de 'oude' presentatoren, maar de verhouding praten/muziek is het grootste deel van de week nu veel meer in evenwicht. Het gaat nu eenmaal om de muziek en een aankondiging volstaat. Uitgebreide gesprekken lees ik liever ergens terwijl ik naar de muziek luister.
En de vrees dat het een zeer beperkte jukebox zou worden, is gelukkig ook niet bewaarheid: wat een fantastische optredens zijn er te horen.
Kortom, helemaal gelukkig met NPO Jazz & Soul!!
Succes verder! Pier.
2 jan 2016 0:06 Diny
Als ik op gemist kijk naar oude uitzendingen dan is er geen link meer naar de volledige uitzending. Komt dat wel weer terug? Zou echt fijn zijn! Er is een bak aan fijne uitzendingen!! Denk dat veel luisteraars van Radio6 daar blij mee zullen zijn.
Diny
1 jan 2016 21:39 Redactie
Ha Marc, jazeker, op deze site (die we nog volop aan het doorontwikkelen zijn, zij het met een veel kleiner team, dus het duurt langer) vind je ook het archief met alle fragmenten en eerdere programma's. Kijk maar in het menu.
31 dec 2015 16:13 Marc Alsemgeest
Toch nog wat goed nieuws: Winfried blijft behouden voor de jazz radio. Misschien af en toe Benjamin en/of Phil ook uitnodigen?
Ik hoop ook maar dat de oude uitzendingen op de nieuwe NPO Soul&Jazz site bereikbaar blijven. Kunnen jullie dat svp regelen? Ik luister graag terug: vooral naar Steef en Benjamin.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.