Uitzending donderdag 27 november 2014

19:00 tot 01:00

Radio 6 Live vanaf het Edison Jazz Gala [NTR]

Donderdag 27 november 2014 wordt weer de oudste muziekprijs van Nederland uitgereikt, de Edisons! En wel in de categorie Jazz/World. Wij zijn daar uiteraard bij. Live vanuit het Muziekgebouw Eindhoven hoor je alles over de de prijswinnaars, de geschiedenis en natuurlijk de livemuziek van Giovanca, Bart Wirtz, Kapok en niemand minder dan Kurt Elling met het Metropole Orkest die daar zullen optreden. Vanaf 19:00 uur dus voor één keer geen Winfrieds Woonkamer, maar Mijke van Wijk en Co de Kloet vanaf de Edisons Jazz/World uitreiking.

In deze uitzending

Live vanaf de Edison Jazz/World uitreiking!

Vanavond wordt één van de oudste muziekprijzen ter wereld uitgereikt: de Edisons 2014 in de categorie Jazz en World! Radio 6 is er bij om je deze avond live mee te laten beleven, met concerten van Giovanca, Kapok, Bart Wirtz, het Sebastiaan van Bavel Trio en niemand minder dan Kurt Elling. En dat alles met begeleiding van het Metropole Orkest!

Wanneer: van 19:00 tot 0:00
Met: Kurt Elling, Giovanca, Kapok, Bart Wirtz, Sebastiaan van Bavel, The Metropole Orchestra

BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...