Uitzending woensdag 22 oktober 2014

22:00 tot 01:00

Mijke en Co Live @ Sugarfactory [NTR]

Mijke & Co Live @Sugarfactory is een wekelijks live muziekprogramma vanuit de Sugarfactory bij het Leidseplein in Amsterdam. Van 22 – 01 uur live soul, jazz, r&b, funk, blues en world gratis bij te wonen voor publiek. Presentatoren zijn Mijke van Wijk & Co de Kloet.

In deze uitzending

Otis Taylor, New York Round Midnight, Black Flower

Iedere woensdag organiseren NPO Radio 6, de NTR en de Sugarfactory een gratis showcase met kwalitatieve livemuziek van bekende (inter)nationale soul, jazz, r&b, funk, blues en world muzikanten. Dit vindt plaats in de Sugarfactory bij het Leidseplein in Amsterdam en wordt live uitgezonden op Radio 6 Soul & Jazz. 


Deuren openen om 21:30 uur. 22:00 uur start Mijke & Co Live! Presentatrice: Mijke van Wijk. Entree: gratis!


* Otis Taylor
Volgens Guitar Player Magazine "the most relevant blues artist of our time", hij werd voor 12 Blues Music Awards genomineerd en won er een voor beste blues banjospeler, maakt meer dan 10 albums en maakte soundtracks voor meerdere films en televisieseries. Nu tourt hij met zijn band door Nederland.

* New York Round Midnight
New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst 11 topmusici uit de Nederlandse jazzscene nemen je mee naar de glorietijd van de jazz. De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck: Met onder andere Izaline Calister, Ben van den Dungen, Peter Beets, Paul van Kessel en Koen Schouten.

• Black Flower
Geïnspireerd door Fela Kuti en Mulatu Astatke speelt het Vlaamse collectief Black Flower een geslaagde mix van funk, afrobeat, triphop en jazz in een Ethiopische sfeer. De band is opgericht door Nathan Daems, een muzikant die een hedendaagse versie van jazz brengt met ruimte voor improvisatie en invloeden uit verschillende uithoeken van de wereld. Black Flower zal nummers laten horen van het nieuwe album Abyssinia Afterlife. De exotische sounds en melancholische melodieën worden op een excentrieke manier gebracht.

• Huisband The Ob6sions
Wekelijks in het programma hoor je huisband The Ob6sions. De band, bestaande uit Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen – keys; Efraim Trujillo – sax, speelt eigen stukken en jamt met de muzikanten in de liveshow.


BIO: CO DE KLOET

Zolang wij ons kunnen herinneren loopt Co de Kloet al rond in radioland. Niet zo gek natuurlijk, met een vader die naast columnist, schrijver en wethouder ook vooral als een gepassioneerd radiomaker geldt. Het wordt Co Junior thuis dus met de paplepel ingegoten.
Met zijn uitgesproken voorliefde...

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

Audio