Uitzending zondag 29 september 2013

00:00 tot 01:00

Cafe Sonore [VPRO]

Cafe Sonore is VPRO’s Radio 6 platform voor de experimentele jazz en impro, de electroakoestische muziek, Radio Art en een groeiend aantal geluidsbronnen..
Vanavond een verslag van de 'Radio Radio avond' in Worm op 22 juni dit jaar.

In deze uitzending

Playlist CS 29-09-2013

1    
Titel        : Europe in Flames
Componist    : Hessel Veldman, Willem de Ridder, William Levy
Uitvoerenden    : Hessel Veldman, Willem de Ridder, William Levy
Tijdsduur    : 13’00”
Titel CD    : nvt (eigen opn componist)
Label / Nr.    : nvt / nvt

2
Titel        : Fake Tanken
Componist    : Han Buhrs & Nora Mulder
Uitvoerenden    : Han Buhrs, Nora Mulder, Nona Buhrs
Tijdsduur    : 34’00”
Titel CD    : nvt (eigen opn componist)
Label / Nr.    : nvt / nvt

Cafe Sonore: Radio Radio

Op 22 juni dit jaar vond in het Rotterdamse WORM  de ‘Radio Radio’ avond plaats, een happening over Radio en de eeuwigdurende zoektocht naar een podium voor onalledaagsheid. Het programma bestond uit korte interviews met alle betrokken, composities en geluidswandelingen die in opdracht van WORM zijn gemaakt en een live-hoorspel. In Café Sonore vanavond een verslag van die bijzondere avond in WORM waar ‘Fake Tanken’ in hessel veldman.jpgpremière ging, een nieuw hoorspel van enfant terrible Han Buhrs en pianiste en cembalon speelster Nora Mulder. Ook aandacht voor ‘Europe in Flames’, een radiofonisch werk uit 1987 van Hessel Veldman, Willem de Ridder en William Levy. Hessel Veldman (1956) is als programmamaker sinds 2004 werkzaam voor de Concertzender en sinds 2009 ook als coördinator / redacteur. Wij kenden hem voordien als muzikant in het onovertroffen Gorgonzola Legs (oa. Met GJ Prins), als cassett mogul achter het label Exart, en van zijn samenwerkingen op radio gebied met o.a. Willem De Ridder.

BIO: ARMENO ALBERTS

Wie ben je:
Ik ben Armeno Alberts (1959)

Wat doe je:
Als (Radio)programmamaker bij de VPRO ben ik verantwoordelijk voor het wekelijkse Radio6 programma Café Sonore, het radioplatform voor experimentele jazz, impro, electroacoustics, soundart, radioart, en nog allerlei andere bijzondere vormen...