Schijf van 6

Week 47: 27 november

(Baby) Hold On

James Hunter - (Baby) Hold On

James Hunter Six bracht eerder al wel albums uit, maar doet dat vanaf 2015 voor het eerst bij Daptone Records, veel soulhelden vandaan komen. Althans, dat album komt pas in 2016 uit en draagt de titel Hold On. De eerste single (en voorproefje) is de titeltrack.

BEKIJK VIDEO

OUDERE SCHIJF VAN 6

Songs Of Yesterday

Paul van Kessel - Songs Of Yesterday

Week 48: 4 december

Het album Keep Your Soul Together heeft al een mooie titeltrack afgeleverd en is er met 'Songs Of Yesterday' een prettige opvolger. Met Jamie Peet op drums, Hugo den Oudsten op bas en Daniel von Piekartz op piano heeft Paul van Kessel een mooie club om zich heen verzameld. En dat is te horen.

Paint Me In A Corner

Nicole Willis - Paint Me In A Corner

Week 46: 20 november

Jezelf in een hoek schilderen. Het is een uitdrukking die in het Engels veel gebruikt wordt wanneer je iets doet dat je eigen mogelijkheden beperkt. Nicole Willis geeft het als waarschuwing mee in deze soulvolle track: "Blijf open staan voor de mogelijkheden die het leven biedt. Laat je dus niet in een hoek schilderen."

This Ain't How It Ends

Andre Espeut - This Ain't How It Ends

Week 45: 13 november

'This Ain't How It Ends' vertelt het verhaal van vele decennia aan jazz en blues en André Espeut weet dat te verpakken in een warme, tropische sfeer. Maar denk maar niet dat het hier eindigt. Want de muziek blijft altijd doorgaan. André Espeut en zijn quintet voegen er gewoon een hoofdstuk aan toe.

Green & Gold

Lianne La Havas - Green & Gold

Week 44: 6 november

Lianne La Havas schrijft 'Green & Gold' na een verblijf op Jamaica, waar ze op zoek is naar haar roots. De kleuren groen en goud slaan op de kleuren van de Jamaicaanse vlag. Het nummer is afkomstig van haar album Blood uit 2015.

(I Like It When You) Smile

Harry Connick Jr. - (I Like It When You) Smile

Week 43: 30 oktober

Een feelgood, upbeat track. Meer is het niet, maar zeker ook niet minder. '(I Like It When You) Smile' gaat over het gevoel dat je krijgt wanneer iemand die jij aantrekkelijk vindt, naar jou lacht. Aaawh. Oh en als je dacht dat Harry Connick Jr. alleen een acteur en een zanger is, dan moet je nog maar eens luisteren naar 'Smile'. Halverwege laat Harry zien dat hij ook nog eens zeer verdienstelijk kan rappen. Toegegeven, de nieuwe Kanye West zal hij niet zijn, maar we hebben ook weleens slechter gehoord!

Break Away

Jessie Ware, Cool Uncle - Break Away

Week 42: 23 oktober

Bobby Caldwell is voor 'Break Away' de samenwerking aangegaan met R&B producer Jack Splash onder de naam Cool Uncle. Caldwell is in 2015 inmiddels 64 en z’n laatste hit is dan alweer 30 jaar geleden geleden. Het is het eerste nummer van het album Cool Uncle.

You'll Never See Me Cry

Ephemerals - You'll Never See Me Cry

Week 41: 16 oktober

De heren van Ephemerals weten als geen ander muziek te maken die je aanspreekt, zonder dat je je vinger erop kunt leggen waarom eigenlijk. 'You'll Never See Me Cry' is er ook weer eentje uit die categorie. Meeslepend zonder dramatisch te worden, muzikaal zonder poespas, fascinerend zonder ingewikkeld te worden.

Open Your Mind

Terri Walker - Open Your Mind

Week 40: 9 oktober

Heb jij ook wel eens van die momenten dat jouw onzekerheid een mooie toekomst in de weg zou kunnen staan? Dat je niet ruimer durft te denken dan je comfort-zone? Dan heeft Terri Walker goed advies voor je. Ondersteund door een mix van soul en hip-hop adviseert de Britse om te lef te tonen: 'Open Your Mind' en ga er voor.

Cold Blooded

Gary Clark Jr. - Cold Blooded

Week 39: 2 oktober

Als je de southern bluesrock van Gary Clark Jr. gewend bent, dan is het even wennen aan de weg die de Texaan in 2015 is ingeslagen. De vuige gitaarriffs zijn naar de achtergrond geschoven en Clark Jr. laat zich van zijn meest soulvolle kant zien, getuige ook de eerste single 'Cold Blooded' van het "soul-album" The Story Of Sonny Boy Slim.

The Things You Love

New Cool Collective - The Things You Love

Week 38: 25 september

New Cool Collective is de samenwerking aangegaan met Mark Reilly, de oprichter van Matt Bianco. Een aantal maanden lang zijn de handen ineen geslagen en dat heeft geresulteerd in een EP: The Things You Love. Een klassieke mix van soul, jazz en pop samen op 1 plaat. 'The Things You Love' is daar de eerste single van, die in 2015 uit wordt gebracht.

The Letter

Lemar - The Letter

Week 37: 18 september

In 2015 verschijnt er weer nieuw werk van Lemar. Hij heeft een platencontract bij Sony BMG getekend en levert binnen een maand al een nieuw album af. De eerste single van dat album draagt dezelfde titel: 'The Letter'. En wie een scherp oor voor het verleden heeft, herkent hier de nummer 1-hit van The Box Tops uit 1967 in terug.

Pick Me Up

Tony Momrelle - Pick Me Up

Week 36: 11 september

Tony Momrelle is een van de leadvocalisten bij de acid jazz-formatie Incognito. Maar dat hij ook solo aan de weg timmert wordt in 2015 duidelijk, wanneer hij het soulvolle 'Pick Me Up' uitbrengt. Het is de eerste single van het album Keep Pushing.

We've Got Love

Babyface - We've Got Love

Week 35: 4 september

In 2015 verschijnt een nieuw album van Babyface, genaamd Return Of The Tender Lover. Babyface grijpt daarmee terug naar 1989, het jaar van zijn wereldwijde doorbraak met het album Tender Lover. Geheel in die stijl gaat Kenny 'Babyface' Edwards verder, al wordt het in een eigentijds jasje gegoten. De eerste single van dat project: 'We've Got Love'.

Drive

Dornik - Drive

Week 34: 28 augustus

De eerste single van het titelloze debuutalbum van Dornik heet Drive en wordt geproduceerd door Russel Elevado, die ook produceert voor D'Angelo. Deze gebruikt stapels oude analoge apparatuur die perfect past bij de sound van Dornik. Zelf omschrijven ze het als "smooth and easy funk with a nerve-tinglingly light touch. Well-dressed sophisticated pop-friendly disco with falsetto dance grooves, '80s synth whizz chicanery and a glistening vocal delivery." Het is de perfecte soundtrack voor een mooie nazomer inclusief zwembadfeestjes met margarita's.