Schijf van 6

Better Man

Leon Bridges - Better Man

Week 18: 8 mei

Na zijn vertoning op SWSX in maart 2015 gaat het hard met Leon Bridges. Hij maakt zijn tv-debuut in de Verenigde Staten tijdens The Late Late Show with James Corden en wordt voor verschillende sessies gevraagd. Zijn nieuwe single 'Better Man' is afkomstig van het album Coming Home, dat in juni 2015 verschijnt. Hoewel hij tot dan toe nog niet veel muziek heeft uitgebracht, ziet zijn toekomst er rooskleurig en hoopvol uit, met een Amerikaanse tour en verschillende Europese festivaldata op het programma.

Good Friend

Emily King - Good Friend

Week 17: 1 mei

Emily King, bekend door haar interessante teksten, is terug met een nieuwe single na haar The Seven EP. Haar gladde stem is in 2013 al te horen op het duet 'Come To My Door', dat ze met José James zingt. Haar nieuwe album komt in 2015 uit en 'Good Friend' is daar de leadsingle van. Het nummer gaat over de waarde die ze aan haar goede vrienden hecht, afwisselend krachtig en zoet gezongen. Op het einde is een gitaarsolo te horen, die het nummer nog een extra lift geeft.

Unstoppable

Lianne La Havas - Unstoppable

Week 16: 24 april

Lianne La Havas verovert Nederland in 2012 met haar debuutalbum Is Your Love Big Enough?, waarvan de gelijknamige single het ook goed doet. Na nog een hit met 'Age' en een mooi optreden op onder andere North Sea Jazz is het tijd voor nieuw materiaal. 'Unstoppable' is de leadsingle van haar album Blood, dat 1 juni in de schappen ligt. Een week daarvoor staat ze al in People's Place in Amsterdam.

I Won't Go For More

Selah Sue - I Won't Go For More

Week 15: 17 april

Selah Sue kreeg veel aandacht voor haar hitsingle 'Alone' en brak er direct mee door. Opvolger 'Reason', van het gelijknamige debuutalbum, levert haar ook veel airplay op en de optredens stromen inmiddels binnen. Haar nieuwe single 'I Won't Go For More' komt in april 2015 uit. Met dit gevoelige nummer komt de jonge zangeres op haar best uit de verf. Oorspronkelijk is het nummer een akoestische ballade, maar de albumversie bevat een backing band, dat het nummer nog een extra lading geeft.

Don't Take Away The Music

Friends Of NPO Radio 6 - Don't Take Away The Music

Week 14: 10 april

Friends Of NPO Radio 6 is een collectief dat een bijzondere muzikale actie in de steigers zet. Zij nemen in april 2015 een exclusieve single op, na het horen van het nieuws dat NPO Radio 6 Soul & Jazz per 1 januari 2016 moet stoppen. In de studio van Sven Hammond leggen New Cool Collective met Teus Nobel en Tim Wes de instrumentale basis, waarop een hele rits zangers en zangeressen hun vocalen leggen. Wouter Hamel, Ruben Hein, Typhoon, Ntjam Rosie, Pink Oculus, Sarah-Jane, Paul van Kessel, Kim en Thom Hoorweg, Ivan Peroti, Melissa Fortes, Rebekka Ling en Vincent van The Cool Quest zijn allemaal te horen op de benefietsingle, een cover van Tavares' 'Don't Take Away The Music', die half april uitkomt.

Dreamer

Sabrina Starke - Dreamer

Week 13: 2 april

Sabrina Starke is op zoek gegaan naar "De nieuwe Sabrina" en die heeft ze gevonden! Na een lange periode soul-searchen horen we Starke met 'Dreamer' ongeremder en dichter bij zichzelf dan ze ooit is geweest. Een succesvolle zoektocht kunnen we dus wel stellen!

I'll Be There

Chic, Nile Rodgers - I'll Be There

Week 13: 30 maart

Als Nile Rodgers Chic-bassist in 1996 Bernard Edwards dood in zijn hotelkamer in Tokio vindt, laat dat een onuitwisbare indruk achter. 19 jaar later schrijft hij 'I'll Be There' als eerbetoon aan hem. Het nummer is gebaseerd op een oude Chic-demo: 'Love Someone Today'. Rodgers zegt dat het opduiken van deze demo een kans voor hem is om weer met zijn overleden bandleden te spelen.

My Inspiration

Myles Sanko - My Inspiration

Week 10: 13 maart

Myles Sanko wordt door velen getipt als talent voor 2015. In zijn eigen land Engeland zijn ze ook helemaal verliefd op hem. Radiomakers zeggen dat hij het liefdeskindje van de soulmuziek is. Zijn sound heeft een moderne twist die lekker in het gehoor ligt. Live klinken zijn nummers nog beter, omdat zijn warme soulstem dan beter tot zijn recht komt.

So Good

Tuxedo - So Good

Week 09: 6 maart

Tuxedo komt in 2014 met een EP. De nieuwe formatie doet denken aan Chic en Shalamar: disco, maar in een nieuw jasje. Eind 2014 bevestigt Mayer Hawthorne de geruchten dat hij achter Tuxedo zit, samen met producer Jake One. Tuxedo brengt in maart 2015 hun debuutalbum uit. Dit gaat gepaard met de release van hun tweede single van dit album, 'So Good'.

Running Back

Nick Price - Running Back

Week 08: 27 februari

Nick Price heeft jarenlang voor andere artiesten geschreven, maar debuteert uiteindelijk met eigen werk in 2014. 'Naked Souls' wordt goed ontvangen en nodigt uit tot een vervolg. Begin 2015 is die er, in de vorm van 'Running Back'. Het is de tweede single van het dan nog te verschijnen EP Wander Lost.

Dear To Me

Ntjam Rosie - Dear To Me

Week 07: 20 februari

'Dear To Me' luidt de start van een nieuw tijdperk van Ntjam Rosie in. Het vierde album The One komt op 13 februari 2015 uit en keert hiermee na een poppy uitstapje terug naar haar fundamenten in de soul en jazz. Geïnspireerd door Patrice Rushen, India Arie en Sade, maakt ze een unieke mix van jazz, soul, gospel en wereldmuziek. Het hele album is zelf geschreven, geproduceerd en uitgebracht op eigen label. Voor het album werkt ze samen met trompettist Eric Vloeimans, fluitist Ronald Snijders, rapper Pink Oculus en een strijkkwartet.

Diggin'

Kovacs - Diggin'

Week 06: 13 februari

Kovacs breekt in 2014 door met de single 'My Love'. Ze maakt kans op een prestigieuze Edison Award voor beste nieuwkomer en de Volkskrant benoemt haar tot hét muziektalent voor 2015. De single 'Diggin' verschijnt trouwens op het debuutalbum Shades Of Black, dat in april 2015 wordt uitgebracht.

One Mo' Gain

Boris (Bo Saris) - One Mo' Gain

Week 05: 6 februari

Het vierde studioalbum van Idols-winnaar Boris Titulaer heet Gold en komt in 2014 uit. Dit is het eerste album wat onder zijn nieuwe artiestennaam Bo Saris wordt uitgebracht. Als dank aan de fans voor alle steun brengt hij in januari 2015 een nieuw funky en groovy nummer 'One Mo' Gain' uit via Soundcloud.

Don't You Know

Jamie Cullum - Don't You Know

Week 03: 23 januari

Usual suspect van Radio 6 Jamie Cullum brengt zijn platen ook uit op Blue Note. Op zijn album Interlude (2014) verdiept hij zich na enkele pop-uitstapjes weer in zijn eerste liefde: jazz. 'Don't You Know', origineel van Ray Charles, is daar een uitmuntend voorbeeld van: toegankelijke, behapbare maar oh zo swingvolle jazz.

Little Boys With Shiny Toys

Sharon Jones and the Dap-Kings - Little Boys With Shiny Toys

Week 04: 30 januari

De goedlachse Sharon Jones krijgt halverwege 2013 het verschrikkelijke nieuws te horen dat zij kanker heeft. Haar positivisme en krachtige karakter helpt haar door een half jaar aan chemotherapie en herstel heen en ze wordt uiteindelijk genezen verklaard. Met 'Little Boys With Shiny Toys' brengt ze haar eerste single uit sinds deze moeilijke periode en laat weer haar kenmerkende sound horen.