Uitzending zondag 31 augustus 2014

20:00 tot 00:00

live vanaf de UITmarkt in Amsterdam [VPRO]

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Presentatie: Frank Jochemsen.

In deze uitzending

Uitmarkt Special

geen Vrije Geluiden maar een NTR/VPRO-uitzending met opnamen van de UITmarkt in Amsterdam, en een vooruitblik op de belangwekkendste concerten op de diverse podia in Nederland in het komend seizoen. Presentatie: Mijke van Wijk en Frank Jochemsen

BIO: MIJKE VAN WIJK

Al jaren streeft Mijke van Wijk er naar om de betere jazzmuziek in elke huiskamer van Nederland te krijgen. Hoewel ze daar al deels in geslaagd is via haar eigen radioprogramma’s, kan het natuurlijk altijd meer. “Jazz is namelijk helemaal geen piepknormuziek”.
Stukje bij beetje lukt het haar dan...

BIO: FRANK JOCHEMSEN

Muzieksamensteller Radio 6, boeken voorlezen voor blindenbibliotheek, dagbesteding in de ouderenzorg, werken in een antiquariaat, verkoper op boekenmarkten, vlaaienverkoper…tja, wat is Frank Jochemsen eigenlijk NIET geweest?
Boven alles wilde Frank al vanaf zijn twaalfde radio gaan maken. En dan...

Audio