Uitzending zaterdag 20 augustus 2016

21:00 tot 23:00

Vrije Geluiden [VPRO]

Presentator Tom Klaassen neemt luisteraars mee in de wereld van jazz en houdt jazzliefhebbers op de hoogte van interessante ontwikkelingen in de wereldmuziek. Veel aandacht voor Nederlandse jazz, nieuwe cd’s, liveoptredens en jazzpodia & festivals in ons land.

In deze uitzending

Norberto Lobo - FMM Sines

Norberto Lobo. We hebben al eerder gezien op het Rewire Festival met zijn broer, die niet zijn broer is maar een naamgenoot. Net als Rui Carvalho heeft hij een eigen taal op de gitaar ontwikkeld die alles behalve geworteld is in de Portugese folktraditie. Door het gebruik van pedalen herken je de gitaar soms zelfs niet meer. Slow Noise-liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Norberto Lobo - FMM Sines

FMM Sines

Filho da Mãe is een solo-project van Rui Carvalho. Hoewel hij het spelen op de gitaar geleerd heeft van zijn vader, is hij meer als zijn moeder: vrij en creatief. Hij heeft in het verleden gespeeld in punkbandjes en aan zijn grove, ongepolijste spel kun je zijn punk-attitude horen.

Filho da Mãe - FMM Sines

BIO: TOM KLAASSEN‘Van welke muziek hou je?’ vragen mensen vaak op verjaardagen, borrels en andere plekken die vragen om losse conversatie. Ze willen dan graag dat je iets handzaams noemt. Een band, of een genre: ‘ik hou van Neil Young’ of ‘jaaaa, toch wel vooral klassiek’. Ik weet nooit een antwoord op die...

Audio