Uitzending woensdag 09 april 2014

19:00 tot 22:00

Winfrieds Woonkamer [NTR]

Maandag t/m donderdag, van 19:00 tot 22:00 samen koken, eten en lekkere platen draaien in Winfrieds Woonkamer. Let ook op de speciale gasten die aanschuiven bij Winfried Baijens, zoals vaste gasten Benjamin Herman en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) die wekelijks een uur platen komen draaien.

In deze uitzending

Anton Goudsmit te gast met zijn favoriete platen!

Elke dag een andere muzikale gast, vandaag niemand minder dan Anton Goudsmit. Nederlands meest energieke gitarist zit over het algemeen niet stil. Vanavond doet hij dat zo goed als hij kan een uur lang bij mij. We gaan het hebben over zijn favoriete platen, nieuwe projecten en hij zegt een verrassing voor ons te hebben. Nou eigenlij kis Anton Goudsmit altijd één grote verrassing.

Met een tassie vol platen kwam hij langs en draaide:

1. Ploctones - Amerika
2. One String Sam - I Need A Hundred Dollars
3. Sam the Sham & the Pharaohs- Wooly Bully
4. Jim Hall - Angel Eyes
5. KRU:PA & The Genes - Droplul
6. Tom Waits - I Hope That I Don’t Fall In Love With You
7. Roy Montrell - Everytime i hear that Mellow Saxophone
8. Cirque de Valentin - Club Tido (promo)
9. Changui - Chubi Chubi
10. Bakker, Goudsmit & Jager - Come on everybody

Video - Anton Goudsmit legt uit waarom één van zijn nieuwe tracks Droplul heet!

Anton Goudsmit te gast met zijn favoriete platen

Who Is He over D'Angelo met Cathelijne!

Wat is nu de beste manier om D'Angelo te ontmoeten? Blijkbaar heeft dat iets met capejes te maken. Cathelijne kan je daar alles over vertellen.

Cathelijne vertelt over de cape van D'Angelo

gast: Nicoletta Tavella Don't touch my tomatoes!

Met je handen van mijn tomaten afblijven! Want in de maaltijd van vandaag gaan nogal wat tomaten. Nicoletta Tavella van Cucina del Sole sleept al haar spullen naar Winfrieds Woonkamer om haar Parmigiana di Melanzane te maken. So Don't Touch My Tomatoes. Lekker voor de niet-vleeseters onder ons! Dus lees het recept even hieronder, en als je dan denkt: jaaa maar dat kan ik ook! Nou, dan mag je dat doen en live meekoken met de uitzending en vertellen hoe dat ging.  

 Don't touch my tomatoes

 

Voor 4-6 personen

 Ingrediënten:                                                                       

                                   3-4 grote aubergines

                                   4 blikjes gepelde tomaten van 400 gram

                                   olijfolie

                                   1 ui

                                   een bosje basilicum

                                   3 bolletjes mozzarella, elk van ong. 125 gr.

                                   100 gr. Parmezaanse kaas

                                   zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de tomatensaus door de gesnipperde ui in een bodempje olijfolie aan te bakken totdat ze glazig en zacht zijn. Voeg de gepelde tomaten toe (in stukjes, of prak ze daarna met een vork) en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus een tijd koken en indikken. Voeg daarna een handjevol basilicumblaadjes toe.

Snijd de aubergines in dunne plakjes (in de lengte), kwast ze licht in met olijfolie en grill ze op de hete grillplaat. Zorg ervoor dat ze niet te bruin en droog worden: ze horen gaar te zijn en toch zacht blijven.

Leg een laag gegrilde aubergineplakjes in met olijfolie ingevette eenpersoons ovenschaaltjes (of bedekt de schaaltjes met bakpapier) of in een grote ovenschaal.

Bedek de aubergines met tomatensaus, een paar basilicumblaadjes en mozzarellaplakjes. Besprenkel met een beetje Parmezaanse kaas en breng verder op smaak met zout en peper.

Maak nog zoveel laagjes totdat alle ingrediënten op zijn (maak het laatste laagje met alleen tomatensaus en Parmezaanse kaas). Plaats het gerecht in de voorverwarmde oven tot de parmigiana een lichtbruin korstje heeft gekregen. Serveer lauwwarm.

TIPS:

  • Door de aubergines in de lengte en niet in de breedte te snijden maak je grotere (lange) plakjes en bespaar je dus tijd bij het grilleren.
  • De parmigiana is, net als lasagne, nog lekkerder als je hem een dag van tevoren maakt.
  • Je kunt een uitstekende variatie van deze parmigiana maken met courgettes i.p.v. aubergines. Courgettes hoeven veel korter gegrilleerd te worden.

 

Video - Nicoletta Tavella met haar Don't Touch My Tomatoes en Siciliaanse wijn!

BIO: WINFRIED BAIJENS

Winfried Baijens is gezegend met een kop voor de televisie en een stem voor de radio. Geen wonder dus dat deze geboren Limburger (daar hoor je bijna niets meer van) behangen is met eremetaal en aanmoedigingsprijzen.

Na de studie journalistiek gaat Winfried aan de slag voor NOVA en maakt in 2003...

Audio